Over ons

Coeliakie????????

Ja lezers, dat heb ik dus. Een afwijking in de darmen, ook wel gluten intolerantie of zoals in de volksmond, een allergie voor gluten.

Soms krijg ik de vraag, kun je daar dood aan gaan? Ja was mijn antwoord, als je gluten blijft eten dan ga je er dood aan.  Je darmen nemen namelijk geen voedingsstoffen op waardoor je lichaam, maar vooral je geest, hele rare dingen gaan doen. Je wordt steeds zwakker en zwakker.

Ik herinner mij bijvoorbeeld heel veel gebeurtenissen niet meer, ik woog na een tijdje nog maar 54 kilo. Terwijl 80 normaal is. Dat doet dus veel met je lichaam en geest. Mensen hebben me wel eens zaken verweten die ik me echt niet kan herinneren. Mijn hersenen hadden stoffen tekort waardoor ze niet werkte zoals het behoort.

Ook mijn lichaam zwakte hard af, 10 minuten werken en ik was doodop. Dat zijn rare momenten waarop je denkt dat je de meest afschuwelijke ziektes in je lichaam hebt.

Maar gelukkig het waren alleen maar die nare gluten. Dus hup aan de kant met dat brood, pasta en koekjes. Hmmm dat viel ook niet mee de eerste tijd. Brood leek wel een hap zand, pasta was kleverig en goor en de koekjes! tja mijn tanden braken bijna af.

Uiteindelijk ben ik dus op zoek gegaan naar lekkere alternatieven, nou dat viel niet mee.

Gelukkig had ik al snel contact met fabrikanten die hadden wel een aantal lekkere alternatieven, zo was ik de eerste die Fria brood uit Zweden kon verkopen. Echt waar, ik was de grootste verkoper in Nederland. 40 broden per week en het bleef maar stijgen. Complete directies kwamen uit Zweden over, om te praten met mij. Geweldig….totdat… ze meer omzet en winst wilden en het overging naar een andere distribiteur. Boem weg omzet en afzet.

Maar goed niet getreurd, verder zoeken, brood van Allergento uit Zetten volgde. Dat was me een knaller. Als eerste supermarkt in Nederland gingen we dat verkopen. Binnen een korte tijd een hechte schare fans. Kan wel zeggen dat wij hebben meegeholpen om het merk te doen groeien. 

Na meer dan 14 jaar pionieren , zijn we met de supermarkt gestopt. Dag één van de weinige specialisten in Nederland. Helpt Kennis dan niet meer? Jazeker wel, het betekent niet het einde van de glutenvrije verkoop. Maar het voortzetten van een periode die ons veel heeft geleerd over kwaliteit en vast houden aan een juist product. Voor de lekkerste Allergento, VA foods, diepvriesspecialist en Ouni producten kunt u nog steeds bij ons terecht. 

Kennis Helpt dus verder, maar dan met een glutenvrij afhaalpunt… Bestellen kan via deze site. Of via ons contactformulier. De afhaaldagen zullen we  communiceren via de site. Ook voor vragen over het glutenvrije dieet en tips voor koken, keuken etc. etc. kunt u bij ons terecht. 

Glutenvrije Kennis helpt de gluutloze mens in Barneveld en omgeving met lekker en gezond leven.